РОБОТИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ

Ако най-смислено похарчените средства са тези, които са инвестирани в образованието на децата, то най-подходящото образование днес е това, което провижда в бъдещето и е свързано с нови технологии, с нови професии и с предвидимите възможности за удовлетворяваща реализация в конкурентния глобален свят. Изкуственият интелект и роботиката са технологиите на бъдещето и ние ви предлагаме да надзърнем заедно в него. Роботиката съчетава програмиране, конструиране, механика и инженерни науки. Децата придобиват практически знания и правят своите първи стъпки в програмирането. Наред с обучението, всяко дете разработва собствен проект, като за малките курсисти се организират състезания и изненади. Децата попадат във вълнуващия свят на технологиите, в който ще създадат и нови приятелства.

Сдружение „Демо”, клон Варна, организира и провежда курсове по РОБОТИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ, в партньрство със сертифициран по ISO 9001:2015 за качеството на провежданото обучение Център за професионално обучение /ЦПО/ „КОМПАС“, лиценз № 2018121446 от Националната агенция за професионално образование и обучение /НАПОО/.

Курсовете по роботика, които Ви представяме са базирани на т.нар. STEM обучение. В превод STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) е обучение чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката.
 STEM обучението вдъхновява и мотивира децата.
 STEM обучението променя напълно тяхното отношение към науката и образованието, като повишава мотивацията, желанието и интереса им за учене.
 STEM е не само нов начин за изучаване на света, който ни заобикаля. Това е нова философия на образованието, която обхваща преподавателски умения и учебни предмети по начин, който прилича на реалния живот.
 STEM позволява на децата да разберат връзките между предметите, които изучават като им демонстрира как научният метод може да бъде приложен в ежедневието.
 STEM показва на децата как различните научни дисциплини се интегрират и работят заедно, а това е все по-актуално и важно в реалния свят, в който работните места стават все по-интердисциплинарни.
 STEM се базира на експеримента, дори и когато той няма успеха, който децата очакват. Най-важното за обучението е процеса, а не непременно крайния резултат.
Нашите курсове предвиждат активното участие и обучение чрез практическо приложение и преживяване на наученото. Това са основните принципи, върху които се изгражда и представя всеки урок. Децата взимат участие в експерименти и биват насърчавани да споделят идеите си, да създават свои и да допринасят за развитието на групови проекти.

За участие в курс по роботика за начинаещи се включват деца на възраст от 10 до 15 години или с минимално входящо образователно ниво – 4-ти клас;
Курсът за начинаещи е с интензитет от 30 учебни часа, разпределени в 10 занимания по три учебни часа дневно, при едно занимание седмично, при което общата продължителност на курса е 10 седмици.

Курсът се провежда в почивен ден.
Обученията се провеждат в групи с не повече от 10 деца.
В рамките на курса децата ще:
 придобият знания за програмиране на микроконтролер, чрез използване на блокове с команди за създаване на елементарна логика;
 създават проекти за измерване на температура, влажност, интензитет на светлината;
 управляват RGB светодиоди;
 създават и възпроизвеждат мелодии, ще измерват разстояния до предмети като използват ултразвукови и инфрачервени сензори;
 се научат да създават елементарни програми чрез практическо програмиране.

Всяко дете ще получи и сертификат за завършено ниво на обучение.

Курсовете се провеждат в отлично подготвена за целта
материално-техническа база, която включва:
 Зала за обучение в идеалния център на град Варна;
 Персонален преносим компютър за всяко дете – участник в курса;
 За всяко дете – персонален робот-прототип, специално изработен за нуждите на обучението.

Краен срок за записване на обучаеми за нова група – до запълване на местата,

но не по-късно от 𝟭𝟲 март 𝟮𝟬𝟮𝟬 г.

За всяко дете участник в курса се сключва индивидуален договор за обучение, страна по който е родител на детето.

Цената на курса е 250.00 (двеста и петдесет) лева, платими по банков път в срок не по-малко от три дни преди началото на обучението.

За повече информация и записване: e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ДЕМО в социалните мрежи


ScialMedia


training

Go to top