Новини от Сдружение „ДЕМО“ - Варна

РОБОТИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ

Ако най-смислено похарчените средства са тези, които са инвестирани в образованието на децата, то най-подходящото образование днес е това, което провижда в бъдещето и е свързано с нови технологии, с нови професии и с предвидимите възможности за удовлетворяваща реализация в конкурентния глобален свят. Изкуственият интелект и роботиката са технологиите на бъдещето и ние ви предлагаме да надзърнем заедно в него. Роботиката съчетава програмиране, конструиране, механика и инженерни науки. Децата придобиват практически знания и правят своите първи стъпки в програмирането. Наред с обучението, всяко дете разработва собствен проект, като за малките курсисти се организират състезания и изненади. Децата попадат във вълнуващия свят на технологиите, в който ще създадат и нови приятелства.

Сдружение „Демо”, клон Варна, организира и провежда курсове по РОБОТИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ, в партньрство със сертифициран по ISO 9001:2015 за качеството на провежданото обучение Център за професионално обучение /ЦПО/ „КОМПАС“, лиценз № 2018121446 от Националната агенция за професионално образование и обучение /НАПОО/.

Курсовете по роботика, които Ви представяме са базирани на т.нар. STEM обучение. В превод STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) е обучение чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката.
 STEM обучението вдъхновява и мотивира децата.
 STEM обучението променя напълно тяхното отношение към науката и образованието, като повишава мотивацията, желанието и интереса им за учене.
 STEM е не само нов начин за изучаване на света, който ни заобикаля. Това е нова философия на образованието, която обхваща преподавателски умения и учебни предмети по начин, който прилича на реалния живот.
 STEM позволява на децата да разберат връзките между предметите, които изучават като им демонстрира как научният метод може да бъде приложен в ежедневието.
 STEM показва на децата как различните научни дисциплини се интегрират и работят заедно, а това е все по-актуално и важно в реалния свят, в който работните места стават все по-интердисциплинарни.
 STEM се базира на експеримента, дори и когато той няма успеха, който децата очакват. Най-важното за обучението е процеса, а не непременно крайния резултат.
Нашите курсове предвиждат активното участие и обучение чрез практическо приложение и преживяване на наученото. Това са основните принципи, върху които се изгражда и представя всеки урок. Децата взимат участие в експерименти и биват насърчавани да споделят идеите си, да създават свои и да допринасят за развитието на групови проекти.

За участие в курс по роботика за начинаещи се включват деца на възраст от 10 до 15 години или с минимално входящо образователно ниво – 4-ти клас;
Курсът за начинаещи е с интензитет от 30 учебни часа, разпределени в 10 занимания по три учебни часа дневно, при едно занимание седмично, при което общата продължителност на курса е 10 седмици.

Курсът се провежда в почивен ден.
Обученията се провеждат в групи с не повече от 10 деца.
В рамките на курса децата ще:
 придобият знания за програмиране на микроконтролер, чрез използване на блокове с команди за създаване на елементарна логика;
 създават проекти за измерване на температура, влажност, интензитет на светлината;
 управляват RGB светодиоди;
 създават и възпроизвеждат мелодии, ще измерват разстояния до предмети като използват ултразвукови и инфрачервени сензори;
 се научат да създават елементарни програми чрез практическо програмиране.

Всяко дете ще получи и сертификат за завършено ниво на обучение.

Курсовете се провеждат в отлично подготвена за целта
материално-техническа база, която включва:
 Зала за обучение в идеалния център на град Варна;
 Персонален преносим компютър за всяко дете – участник в курса;
 За всяко дете – персонален робот-прототип, специално изработен за нуждите на обучението.

Краен срок за записване на обучаеми за нова група – до запълване на местата,

но не по-късно от 𝟭𝟲 март 𝟮𝟬𝟮𝟬 г.

За всяко дете участник в курса се сключва индивидуален договор за обучение, страна по който е родител на детето.

Цената на курса е 250.00 (двеста и петдесет) лева, платими по банков път в срок не по-малко от три дни преди началото на обучението.

За повече информация и записване: e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Адвокат Мирослав Димитров, управител на Сдружение "ДЕМО клон Варна" е включен в работна група, която ще реализира проучване на потребностите на работодатели от работна сила в област Варна. Сформираната работна група ще внесе обобщена информация в Комисията по заетост към Областния съвет за развитие за обсъждане на 21.04.2020 г.

 

Комисия по заетост към Областния съвет за развие на Област Варна покани на  заседание на 13 февруари 2020 г.  представителя на Сдружение "ДЕМО клон Варна". Ще се обсъжда държавния план прием в училищата на областта..

Г-н Димитров, управител на Сдружение ДЕМО – клон Варна взе участие на 20.12.2016 г. в заседание на Постоянната комисия по заетост към Областният съвет за развитие. Бе извършена оценка и класиране на фирмите, кандидатствали по схеми "Обучения и заетост” и „Обучения и заетост за младите хора" във Варненска област.

ДЕМО в социалните мрежи


ScialMedia


training

Go to top